|
Rå havregrøt uten yoghurt (foto: margit vea) |
Rett før jul var jeg så heldig å få en tur til København,
Meyers Madhus, for å delta på et fremtidsverksted om mat og barn i regi av
Ny Nordisk mat. Det var svært inspirerende å møte ildsjeler fra våre naboland som arbeidet med mat og barn. Meyers Madhus er kjent for å samle folk for å tilberede og nyte deilig mat - noe vi også fikk oppleve.
Straks vi ankom Meyers Madhus, fikk vi servert en deilig havregrøt. Oppskriften på denne frisk og syrlige havregrøten som ikke skal kokes, kun ligge i bløt, deler jeg gjerne med dere. Grøten er også super for melkeallergikere - dere kan kutte yoghurten.
Bruker dere lettkokte havregryn, trenger dere sansynligvis noe mindre væske. Prøv dere frem
|
(foto:margit vea) |
Trinn 1:
6 dl store havregryn
4 dl eplemost
Trinn 2:
ca. 2 dl gresk
yoghurt
1 eple
hasselnøtter eller
mandler etter smak
Ev. garnityr:
2 kvaster persille
1 – 2 ss rørsukker
Slik gjør dere: Ha havregryn og eplemost i en bolle med lokk. Sett i
kjøleskapet natten over, eller et par timer, til havregrynene har trukket til
seg væsken.
Hakk nøttene og rist dem litt i stekepannen eller på et bakepapir i ovnen (lag en stor porsjon som holder til flere ganger). Nøttene kan males eller finhakkes til mindre barn.
|
(foto:margit vea) |
Bland i yoghurt, revet eple og hakkede nøtter i røren rett før
servering.
Garnityr:
Kjør persille og sukker i en hurtigmikser. La persillen tørke en stund på bakepapir i varmluft. Bildet avslører at jeg ikke rakk å tørke persillen tidlig i dag. Persillesukker "frisker opp" havregrøten og tilfører spennende smak.