Håper det er mange som møter opp og blir med i paraden torsdag 16 oktober kl. 17 i Stavanger sentrum. Vi skal gå for god mat til barn og voksne - for større frihet til å velge det beste, for naturlig mat, for smakfull mat, for et mer bærekraftig matforbruk og en mer bærekraftig matproduksjon.
Alle er hjertelig velkomne til å delta!!
16 OKTOBER LANSERES OGSÅ SELSKAPET MARGIT VEA AS
Idealisme eller
business? Den 16. Oktober 2014, på Verdens Matdag, markeres lanseringen av
Margit Vea AS med opptog, parade, og appell i Stavanger sentrum. Et nytt
selskap ser dagens lys under slagordet ”Naturlig mat – den beste start”. Etter mange år som ”mataktivist” og forkjemper
for våre barns rett til god, ren og næringsrik mat, tar Margit Vea nå
bokstavelig talt skjeen i egen hånd og lanserer eget selskap med drift innen
kursvirksomhet.
Margit Vea AS sin visjon er å
hjelpe mennesker til matglede og helse gjennom matkurs og foredrag med fokus på
økt kunnskap om hvordan lage mat fra grunnen av, rene og naturlige råvarer og
enkle og forståelige oppskrifter.
Mediene retter stadig søkelys på matvareindustriens virke,
og konsekvenser av et overbelastende matproduksjonssystem der forbrukerne blir
utsatt for kunnskapsunndragelse og i mange tilfeller juks og løgn i forhold til
matens opprinnelse og innhold. Niels Geelmuydens ”Sannheten på bordet” har
tvunget frem en økende bevissthet i forhold til hvordan maten produseres og hva
den inneholder. Markedsførings - og kommunikasjonseffektive metoder gir et
ensidig fokus på hva som gir sunnhet og helse. Det hevdes også at sentrale
myndigheter bedriver feilopplysning og anbefaler industriproduserte produkter
som kan være skadelig for forbrukerne, som for eksempel industriprodusert
margarin vs naturlig smør – debatten.
Amerikanske TIME magazine slo dette stort opp 13 juni i år i artikkelen
”Eat butter”.
Er det motsetning mellom idealisme og profitt tankegang? – ”Nei”,
sier Vea selv.
”Vi ønsker å benytte forretningsmessige metoder for å spre
vårt budskap. Folket trenger veiledning og kunnskap, særlig praktisk kunnskap
om hva som er bra for deres barn og dem selv. Forbrukerne bombarderes jo daglig
av ulike markedsføringsbudskap og påvirkes av produkttilbydere med ensidig
problemløsningsfokus. Dette blir fort en jungel av budskap det er vanskelig å
navigere i”, utdyper Vea.
Margit Vea AS har hatt prøvedrift siden mars dette år, og
har allerede etablert et landsomfattende nettverk av rundt 15 kursholdere.
Videre vekst forventes. Selskapet
tilbyr kurs for ulike målgrupper, men har i pilotperioden hatt stor suksess med
barnematkurs for nybakte foreldre og kokkekurs for barn der barna selv får
oppleve matglede gjennom mestring og kunnskap om råvarer, deres opprinnelse,
innhold, nytte og smak.
OM selskapet Margit Vea AS:
Aksjeselskapet ble etablert i mars i år. 15 kursholder er
tilknyttet selskapet i et franchise-konsept. Selskapet eies av Margit Vea
40%, Margits ektemann Torgeir Vea
40%, Siv Anett Hernar Belgum 10% og Eva Svendsen Strand 10%. Margit har sikret
seg bred kompetanse i styret bestående av:
Torgeir Vea: Teolog, jobbet flere år i
Sjømannskirken (Dubai og Sydney) og arbeider i dag som kapelan i Vår Frelser
Kirke, Haugesund.
Philippe Mathieu: Finans direktor i
Statoil. P, har lang internasjonal erfaring innen oljebransejn, er fransk men
har vært bosatt i Norge i 18 år.
Bjørn Bugge: Utdannet siviløkonom fra
Norges Handelshøyskole med bred ledererfaring fra offentlig virksomhet, bank og
fra akademia, hvor han også har forelest innen bedriftsutvikling,
markedsføring, strategi og styrearbeid. Bugge er en meget erfaren styreleder
med over 20 års styreerfaring fra en rekke ulike bedrifter.
Eva Svendsen Strand: Utdannet
siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og masterprogram i Consulting ved BI
Stavanger. Har omtrent 20 års erfaring fra markedsføring- og kommunikasjonsledelse
i ulike bransjer, og innehar stilling som avdelingsleder for
kommunikasjonsbyrået Zpirit AS.
Siv Anette Hernar Belgum: Jordmor på kvinnebarnklinikken ved
Haugesund sykehus, har eget foretak som privatjordmor og
babymassasjeinstruktør, er kursholder i Margit Vea AS.