Lansering og markering av Verdens Matdag 16 oktober i Stavanger sentrum!

Håper det er mange som møter opp og blir med i paraden torsdag 16 oktober kl. 17 i Stavanger sentrum. Vi skal gå for god mat til barn og voksne - for større frihet til å velge det beste, for naturlig mat, for smakfull mat, for et mer bærekraftig matforbruk og en mer bærekraftig matproduksjon.
Alle er hjertelig velkomne til å delta!!



16 OKTOBER LANSERES OGSÅ SELSKAPET MARGIT VEA AS



Idealisme eller business? Den 16. Oktober 2014, på Verdens Matdag, markeres lanseringen av Margit Vea AS med opptog, parade, og appell i Stavanger sentrum. Et nytt selskap ser dagens lys under slagordet ”Naturlig mat – den beste start”.  Etter mange år som ”mataktivist” og forkjemper for våre barns rett til god, ren og næringsrik mat, tar Margit Vea nå bokstavelig talt skjeen i egen hånd og lanserer eget selskap med drift innen kursvirksomhet.



Margit Vea AS sin visjon er å hjelpe mennesker til matglede og helse gjennom matkurs og foredrag med fokus på økt kunnskap om hvordan lage mat fra grunnen av, rene og naturlige råvarer og enkle og forståelige oppskrifter.



Mediene retter stadig søkelys på matvareindustriens virke, og konsekvenser av et overbelastende matproduksjonssystem der forbrukerne blir utsatt for kunnskapsunndragelse og i mange tilfeller juks og løgn i forhold til matens opprinnelse og innhold. Niels Geelmuydens ”Sannheten på bordet” har tvunget frem en økende bevissthet i forhold til hvordan maten produseres og hva den inneholder. Markedsførings - og kommunikasjonseffektive metoder gir et ensidig fokus på hva som gir sunnhet og helse. Det hevdes også at sentrale myndigheter bedriver feilopplysning og anbefaler industriproduserte produkter som kan være skadelig for forbrukerne, som for eksempel industriprodusert margarin vs naturlig smør – debatten.  Amerikanske TIME magazine slo dette stort opp 13 juni i år i artikkelen ”Eat butter”.



Er det motsetning mellom idealisme og profitt tankegang? – ”Nei”, sier Vea selv.

”Vi ønsker å benytte forretningsmessige metoder for å spre vårt budskap. Folket trenger veiledning og kunnskap, særlig praktisk kunnskap om hva som er bra for deres barn og dem selv. Forbrukerne bombarderes jo daglig av ulike markedsføringsbudskap og påvirkes av produkttilbydere med ensidig problemløsningsfokus. Dette blir fort en jungel av budskap det er vanskelig å navigere i”, utdyper Vea.



Margit Vea AS har hatt prøvedrift siden mars dette år, og har allerede etablert et landsomfattende nettverk av rundt 15 kursholdere. Videre vekst forventes.  Selskapet tilbyr kurs for ulike målgrupper, men har i pilotperioden hatt stor suksess med barnematkurs for nybakte foreldre og kokkekurs for barn der barna selv får oppleve matglede gjennom mestring og kunnskap om råvarer, deres opprinnelse, innhold, nytte og smak.





OM selskapet Margit Vea AS:



Aksjeselskapet ble etablert i mars i år. 15 kursholder er tilknyttet selskapet i et franchise-konsept. Selskapet eies av Margit Vea 40%,  Margits ektemann Torgeir Vea 40%, Siv Anett Hernar Belgum 10% og Eva Svendsen Strand 10%. Margit har sikret seg bred kompetanse i styret bestående av:



Torgeir Vea: Teolog, jobbet flere år i Sjømannskirken (Dubai og Sydney) og arbeider i dag som kapelan i Vår Frelser Kirke, Haugesund.



Philippe Mathieu: Finans direktor i Statoil. P, har lang internasjonal erfaring innen oljebransejn, er fransk men har vært bosatt i Norge i 18 år.



Bjørn Bugge: Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole med bred ledererfaring fra offentlig virksomhet, bank og fra akademia, hvor han også har forelest innen bedriftsutvikling, markedsføring, strategi og styrearbeid. Bugge er en meget erfaren styreleder med over 20 års styreerfaring fra en rekke ulike bedrifter.



Eva Svendsen Strand: Utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og masterprogram i Consulting ved BI Stavanger. Har omtrent 20 års erfaring fra markedsføring- og kommunikasjonsledelse i ulike bransjer, og innehar stilling som avdelingsleder for kommunikasjonsbyrået Zpirit AS.



Siv Anette Hernar Belgum: Jordmor på kvinnebarnklinikken ved Haugesund sykehus, har eget foretak som privatjordmor og babymassasjeinstruktør, er kursholder i Margit Vea AS.