Takk til Inger Helene Sira som inviterte meg til å komme nordover til Tingvoll 2 og 3 april for å holde kurs/foredrag. Kurset ble arrangert i regi av omdømmeprosjektet i økokommunen Tingvoll. På kvelden var det matkurs for familier og dagen etter et pedagogisk foredrag for de som
arbeider med barn. Det ble to innholdsrike dager og inspirerende å se hva engasjerte enkeltpersoner kan få til i en liten kommune!
Kortreist gjestebud
Jeg fikk treffe Christin Løkke Hagen (som fikk Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i 2011). Hun er drivkraften bak arrangementet Kortreist Gjestebud på Tingvoll barne- og undomsskole. Fra skolestart fram til høstferien lager 1-10. klasse ulike produkter for salg. De bruker skolehagen, skogen og hagen der de sanker frukt, sopp, bær, grønnsaker, urter m.m. Siste uka i september har de et stort marked på skolen med 5-600 besøkende på to timer.
Slakter lam i undervisningen
Christin Løken arbeider som mat og helse lærer og har opplegget for 9. klasse i mat og helse/naturfag. De har en
biolog/jeger/slakter som slakter 2 lam for dem. Elevene er med på hele
prosessen. Uka etterpå lager de leverpostei, lammerull, pinnekjøtt til
salting og senere tørking, blodpannekaker, b
Chrstin Løken holder foredrag for de skoler som
ønsker å høre mer om alt det spennende som de får til på Tingvoll. Dere kan lese mer om dette på nettsiden Kortreist gjestebud.