|
Finn frem litt ekstra gløggkrydder når du først er i gang. Pytt krydderet i små poser, og du ahr en smakfull julegave:-) |
Lys gløgg inneholder eplemost og er mildere enn den røde gløggen. Liker dere den best rød, så bruker dere solbærsaft i stedet.
6 dl eplemost eller
eplejuice eller bruk solbærsaft
10 hele kardemomme
eller allehånde
2 stjerneanis
12 nellikspiker
1 kanelstang
1 ss rørsukker
1 neve hakkede
mandler
1 neve rosiner
ev. økologisk appelsin i skiver
Ha
eplemost, kardemomme eller allehånde, stjerneanis, nellikspiser, kanelstang og
sukker i en kjele og kok opp.
La
det småkoke i 3 – 4 minutter før du slår av plata og lar det stå og trekke til
seg smak i minst 30 minutter, gjerne så lenge som 2 – 3 timer for å få mest
mulig smak ut av krydderet.
Sil
gløggen gjennom en sil slik at krydderet ligger igjen.
Varm
opp gløggen igjen og ha i rosiner, hakkede mandler og eventuelt appelsin i skiver rett før servering.
Bløtlagte
rosiner:
Ha rosinene i et syltetøyglass og dekk dem med vann. Sett
dem i kjøleskapet i minst 12 timer. Rosinene kan holde seg en uke i
kjøleskapet.