Barn høster poteter på Vitengarden

(Foto: Margit Vea)


På Vitengarden får barn høste poteter og lære om hvordan potetene blir til. Søndag 2 september var grønnsaker temaet da jærmuseumet arrangerete "Smak av høst" på Vitengarden. Bønder fra distriktet tok med seg førsteklasses råvarer som alle besøkene fikk smake på og kjøpe med seg hjem.


(Foto: Helene Østby Larsen)
På Vitengarden har de en god tradisjon med å arrangere mange aktiviteter for barna. Denne gangen fikk de prøve seg som grønnsakkokk og fikk også bli med i potetåkeren.
















Der fikk de plukke,


(Foto: Helene Østby Larsen)
(Foto: Margit Vea)

















vaske,





kutte og 



(Foto: Helene Østby larsen)



steke poteter på bålpanne.


(Foto: Helene Østby Larsen)

Vitengarden tar imot både barnehager og skoler som får mulighet til å lære ved å gjøre. Barna får være med på praktisk gårdsarbeid gjennom året, samt få innføring i lokale mattradisjoner. Utstillinger og gjenstander blir også trekt inn i formidlingen, og naturfagundervisningen vektlegger biologisk mangfold. På Vitengarden blir vi invitert til å være aktiv og utforske naturvitenskap og historie på nyte og engasjerende måter. Les mer om Vitengarden her