|
Foto: Margit Vea |
Lille persille i hagen står.... Ikke la den stå for lenge, for av persille kan vi lage persillepesto. Den smaker vel så godt som basilikumpesto og er billigere å lage om du har en stor busk persille i hagen eller på terassen. Pestoen smaker fantastisk på brødskiven sammen med spekeskinke, spekepølse, skinke, roastbeef, reker eller laks. Smak og kjenn at det er godt! Sunnere pålegg skal man lete lenge etter: omega 3, mange mineraler (jern, kalsium, kalium, magnesium, zink....) og vitaminer (A,D,K,E, B-vitaminer .....)
|
Foto: Margit Vea |
Dette trenger du:
en håndfull valnøtter
(ca. 1 dl)
1 stor bunt flatbladet
persille
et fedd hvitløk eller
sjalottløk om du vil
olivenolje
½ ts saft av sitron
salt og pepper
brødskiver eller
rundstykker
Spekepølse, roastbiff
eller røkt laks
tomat
Slik gjør du:
Brun
valnøttene forsiktig i en stekepanne på middels varme og avkjøl.
Ha
nøtter i en matprossor og la de gå i noen sekunder. Vask persillen og klipp av
bladene. Ha i persillen, løk om du vil, olje litt salt og pepperi og mos til
pestoen er myk og kremete.Tilsett mer olje hvis pestoen er for tørr.
Smør
pesto over brødskivene. Ha på spekepølse, roastbiff eller laks, og pynt med
tomat til slutt.
Hvis
det er pesto igjen, kan du ha resten i et pent glass som du setter i
kjøleskapet.
|
Foto: Margit Vea |
Tips: Prøv å ha 1 – 2 ts med persillepesto under eller over lakse-
eller torskefileten neste gang du baker fisk i ovnen. Nam, nam – sier ikke mer!